• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Оформлення документів моряка за процедурою по Постанові 1499.

Оформлення кваліфікаційних та робочих документів моряка

ДП «Моррічсервіс» надає послуги з оформлення кваліфікаційних та робочих документів моряка відповідно до Положення про звання осіб командного складу морських суден та порядок їх присвоєння, який затверджено Постановою КМУ від 30.12.2022 №1499 (зі змінами). Послуги надаються за такими процедурами:

1. За особистим зверненням моряка-заявника до сервісних центрів «Моррічсервіс» в Одесі, Ізмаїлі, Києві на всі зазначені послуги
Перелік послуг за посиланням https://morrichservice.marad.gov.ua/ua/poslugi
Контакти та графік роботи СЦ за посиланням
https://morrichservice.marad.gov.ua/ua/kontakti/servisni-centri

2. За зверненням Представника моряка з нотаріальною довіреністю до сервісних центрів «Моррічсервіс» в Одесі, Ізмаїлі, Києві на наступні послуги:
- отримання  професійного робочого Диплому
- отримання Підтвердження до робочого Диплому
- отримання Диплому Радіоспеціаліста та Підтвердження до нього
- отримання Свідоцтва фахівця проведення вантажних операцій на танкерах
- оформлення послужної книжки моряка (ПКМ)
- подача заявки на проходження комп’ютерного іспиту (CES-тест)

У разі подачі документів через Представника додатково надається:
- Довіреність від моряка-заявника (завантажити зразок довіреностіукраїнською мовою, яка посвідчена українським нотаріусом та копії довіреності українською мовою, які посвідчені нотаріально (на кожну окрему послугу/кваліфікаційний документ подається окрема копія довіреності, яка посвідчена нотаріально)
Оригінал довіреності – для підтвердження представництва (не вилучається, завжди у Представника). Копії довіреності, що посвідчені нотаріально – долучаються до документальних справ, а також, надається під час отримання виготовленого документа.
Вимоги до довіреності, які зазначає Державна служба морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України (Адміністрація судноплавства) за посиланням: 
https://marad.gov.ua/ua/news/moryaki-mozhut-otrimuvati-kvalifikacijni-dokumenti-distancijno-cherez-predstavnika-yakoyu-maye-buti-dovirenist
- документ, що посвідчує особу Представника, який зазначено в Довіреності
- копії громадянського паспорта моряка-заявника, паспорта для виїзду за кордон, посвідчення особи моряка, завірені власноруч моряком синіми чорнилами (за зразком – «Згідно з оригіналом. Підпис. Ім’я Прізвище. Дата.»)
- оригінали кваліфікаційних документів моряка, які підлягають обміну та повертаються до Адміністрації судноплавства
- інші документи, які передбачено нормативними актами для надання відповідної послуги. У разі, якщо надаються оригінали таких документів, копії завіряються Представником. Якщо Представник надає тільки копії, вони повинні бути завірені власноруч моряком-заявником синіми чорнилами (за зразком – «Згідно з оригіналом. Підпис. Ім’я Прізвище. Дата.») Всі оригінали документів повертаються Представнику.

3.  Поштовим відправленням на наступні послуги: 
оформлення послужної книжки моряка (ПКМ)
- подача заявки на проходження комп’ютерного іспиту (CES-тест)

4. Постановою КМУ від 30.12.2022 №1499 «Деякі питання присвоєння звань особам командного складу морських суден» також передбачена процедура подачі заяв та кваліфікаційних документів моряка в електронній формі через портал Дія.  До вашої уваги! ДП «Моррічсервіс» не співпрацює і не надає послуги через портал Дія. З цих питань необхідно звертатися до Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України (Адміністрації судноплавства).