• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

КВАЛІФІКАЦІЙНІ КОМП’ЮТЕРНІ ІСПИТИ ДККМ у ПОЛЬЩІ

Як повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Голова Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту і судноплавства України відкрито  простір MRS in POLAND – спеціально обладнані приміщення відповідно до умов Постанови Кабінету Міністрів України від 30.06.2021 №734 про реалізацію експериментального проекту щодо проведення комп’ютерного іспиту (тест CES-6.0.) для підтвердження кваліфікації моряків та випускників закладів фахової морської освіти.

За Постановою №734, ДП «Моррічсервіс» повинно надати спеціально обладнані приміщення та забезпечити організаційно-технічний супровід  проведення відповідного тестування Державною кваліфікаційною комісією моряків (ДККМ) Адміністрації судноплавства України.

Така можливість з’явиться для кадетів та випускників закладів вищої та передвищої фахової морської освіти, що здійснюють підготовку за відповідною спеціальністю, які бажають підтвердити кваліфікацію з метою присвоєння звання особи командного складу морського судна.

Складання комп’ютерного іспиту (тест CES-6.0.) з отриманням Сертифікату за підписом члена ДККМ розпочинається з серпня цього року у Республіці Польща.
Проходження іспитів можливо у просторі MRS in POLAND (локація Варшава).

Алгоритм.

Адреси для подачі заяв на проходження комп’ютерного іспиту поштовим відправленням:

м. Київ,  Україна 03110
вул. Преображенська, 23, оф.24
ДП «Моррічсервіс»
телефон +38067 000 12 63

Адреси для подачі заяв на проходження комп’ютерного іспиту через представника за довіреністю:

СЦ «Моррічсервіс» Київ, вул. Преображенська, 23, оф. 62.
СЦ «Моррічсервіс» Одеса, вул. М. Грушевського, 39-Є.
СЦ «Моррічсервіс» Ізмаїл, вул. Свято-Нікольська, 50.

Після надходження заяви на проходження комп’ютерного іспиту до Державної кваліфікаційної комісії моряків (ДККМ) її представник  надсилає запрошення заявнику-моряку на проходження іспиту у Варшаві на зазначену у заяві електронну пошту.

Із заявником-моряком зв’язується адміністратор «Моррічсервіс» для узгодження умов складання іспиту, оформлення необхідних документів та організації графіку.

Після отримання запрошення на проходження комп’ютерного іспиту моряку необхідно прибути у призначену дату за вказаною адресою у Варшаві. При собі мати оригінал посвідчення особи моряка (ПОМ) та паспорт громадянина України.

Після успішного складання тесту (більше 70% правильних відповідей загалом) моряку одразу видається Сертифікат про проходження комп’ютерного іспиту за підписом члена ДККМ та усією необхідною інформацією, яка передбачена Постановою КМУ від 30.06.2021 № 734 (зі змінами).

У разі якщо комп’ютерний іспит не складено, моряк має право на повторне проходження іспиту не менше чим через 10 днів за тією ж процедурою включно з правилами подачі заяви.

Консультації з приводу складання комп'ютерних іспитів у Польщі:
у Варшаві за телефоном +380671559958,
в Україні за телефоном +380671773644.