• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Україні розпочинає функціонувати ДП «Моррічсервіс»

У межах проведення реформи Державної служби морського та річкового транспорту України в 2018 році було засноване ДП «Моррічсервіс». Свою діяльність в межах надання послуг громадянам воно розпочало в 2019 році.

Завдання ДП «Моррічсервіс» подбати про зручність і доступність отримання державних послуг у сфері морського та річкового транспорту. Це вперше, коли за сприяння Міністерства інфраструктури України з‘явиться єдина сучасна, зручна, цифрова система надання послуг для моряків.

Щороку сотні тисяч моряків  України звертаються до держави по отримання документів. Наприклад, посвідчення особи моряка, дипломом судноводія маломірного судна, свідоцтво фахівця суднової команди морських суден та інші. Лише в Одесі щороку такі документи вперше або повторно необхідні 22 000 громадян. Кожні 5 років моряк потребує оновлення своїх свідоцтв та дипломів. У світі – це відбувається зручно та без додаткових перешкод. В Україні до цього часу система була застаріла та незручна. Найбільші проблеми – забюрократизованість процедур, корупція, розпорошеність функцій державних установ, черги, обмежені дати для отримання послуг. Державне підприємство «Моррічсервіс» дозволить замінити корупційні схеми на єдину цифрову державну систему надання послуг, швидкі консультації та приємний сервіс.

Завдання, які ми ставимо для себе до 2021 року:

  • швидке надання послуг – подача документів до 10 хвилин, а отримання за 7 - 10 днів;
  • електронні консультації, цифрові системи та запуск онлайн-кабінета моряка;
  • створення єдиної екосистеми, де ми зможемо об’єднати необхідні сервіси від державних структур та приватних організацій, будуючи спільноту моряків.

ДП «Моррічсервіс» надаватиме організаційно-технічне забезпечення 75-ти необхідних морякам послуг. До 2021 року планується запуск 14 центрів в Україні. Протягом 2019 року такими містами стануть Одеса, Херсон, Ізмаїл, Маріуполь. В системі ДП «Моррічсервіс» також функціонуватимуть послуги дипломування та надання сервісу приходу та виходу суден.