• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Анонс: запуск проекту та сервісного центру «Моррічсервіс»

Шановні журналісти!

У четвер, 30 травня, відбудеться запуск проекту «Моррічсервіс» та відкриття першого сервісного центру для моряків в Одесі. 

Відкриття відбудеться за участі заступника Міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка та голови Державної служби морського та річкового транспорту України Дмитра Петренка.  В рамках проведення реформи Державної служби морського та річкового транспорту України в 2018 році було засновано ДП «Моррічсервіс». Його завдання подбати про зручність і доступність отримання державних послуг у сфері морського та річкового транспорту. Це вперше, коли за сприяння Міністерства інфраструктури з'явиться єдина сучасна, зручна, цифрова система надання послуг для моряків. Щороку сотні тисяч моряків України звертаються до держави по отримання документів – такими як посвідчення особи моряка, свідоцтво на управління малого та маломірного судна або фахівця суднової команди морських суден та іншими.

Лише в Одесі щороку такі документи вперше або повторно необхідні 22 000 громадян. Кожні 5 років моряк потребує оновлення своїх свідоцтв та дипломів. У світі – це відбувається зручно та без додаткових перешкод. В Україні до цього часу система була застаріла та незручна. Найбільші проблеми – забюрократизованість процедур, корупція, розпорошеність функцій державних установ, черги, обмежені дні отримання послуг. Державне підприємство «Моррічсервіс» дозволить замінити корупційні схеми на єдину цифрову державну систему надання послуг, швидкі консультації та приємний сервіс.

 ДП «Моррічсервіс» надаватиме організаційно-технічне забезпечення для 75 необхідних послуг морякам. До 2021 року планується запуск 14 центрів по Україні. Протягом 2019 року такими містами стануть Одеса, Київ, Маріуполь, Херсон та Ізмаїл.

Реєстрація: о 15:30 (просимо прибути завчасно) 

Місце проведення: м. Одеса, вул. М. Грушевського, 39-Е 

Акредитація: за цим посиланням або за номером 067 5025250 (Вікторія Якушева) .