• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З 22-го листопада проходження CES-тест відбувається в усіх сервісних центрах «Моррічсервіс» – Одеса, Ізмаїл, Херсон, Маріуполь.

Два тижні тому, за Постановою КМУ від 30.06.2021 №734 впроваджено надання послуги – проведення іспиту у формі комп’ютерного тестування CES-тест 6.0 для підтвердження кваліфікації моряків з метою підтвердження звання та присвоєння першого/чергового звання в рамках реалізації експериментального проекту.

Перші проходження CES-тесту відбулися в Одеському центрі «Моррічсервіс». Протягом двох тижнів моряки складали іспит з таких напрямків – КДП, ШДП, початкова підготовка проведення вантажних операцій на нафтових танкерах і танкерах-хімовозах. Майже всі, хто проходив тестування, склали іспит успішно, отримавши відсоток правильних відповідей більш, ніж зазначено у Постанові КМУ (70%).

З 22-го листопада проходження CES-тесту 6.0. відбувається також в інших сервісних центрах підприємства «Моррічсервіс». Екзаменаційні класи СЦ в Херсоні, Ізмаїлі та Маріуполі обладнані необхідною технікою, відповідальні представники «Моррічсервіс» проінструктовані та готові надавати організаційно-технічні послуги з проходження тесту всім бажаючим морякам.

Для того, щоб пройти відповідне тестування необхідно подати заявку на проходження іспиту шляхом CES-тест 6.0. на інформаційному ресурсі Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків, який рекомендує Міністерство інфраструктури України – itcs.gov.ua

Після подачі заявки представник ІППДМ запрошує заявника на проходження іспиту та повідомляє працівника сервісного центру «Моррічсервіс» про дату та час складання іспиту шляхом CES-тест.

У зазначений час, перед початком тестування, в присутності моряка, відповідальна особа – представник СЦ «Моррічсервіс» активує програму з тестом за напрямком та спеціальністю заявника. Під час проходження тесту в екзаменаційному класі присутні: відповідальний представник «Моррічсервіс» та представники Державної кваліфікаційної комісії (ДКК).

Складання тесту CES-6.0. – англійською мовою. На одне запитання – 1 хвилина.

По закінченню тестування моряку видається CES-Сертифікат по кожному пройденому тесту з його особистими даними, напрямком тесту та відсотком вірних відповідей по темам, які формуються автоматично програмою CES 6.0, а також, відсотковим підсумком – Total %.
За Постановою Кабінету Міністрів України від 30.06.2021 №734 прохідний рівень для успішного складання тесту – 70% за будь-яким напрямком.

У разі невдалого складання тесту, тобто, менше 70% загальних вірних відповідей одного тесту пройти тест повторно можливо через 10 робочих днів. 

Тестування шляхом CES-тесту стало можливим завдяки спільним зусиллям представників Міністерства інфраструктури України, Державної служби морського та річкового транспорту України, ІППДМ та державного підприємства «Моррічсервіс», а також, супроводу та технічній підтримці «TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах».