• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Про участь «Моррічсервіс» та результати спільної наради представників державної влади та бізнесу на морському та річковому транспорті України.

          У вівторок, 30 листопада відбулася нарада з питань спрощення механізмів та процедури взаємодії держави та бізнесу у сфері підготовки та дипломування моряків. Нарада пройшла в Міністерстві інфраструктури за участю представників МІУ, Державної служби морського та річкового транспорту, Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків, навчально-тренувальних закладів, Асоціації «Всеукраїнське Об’єднання Крюінгових Компаній», проекту TAPAS та громадських активістів. ДП «Моррічсервіс» на нараді представляла директор підприємства Ірина Костюк.

             В рамках зустрічі обговорювали реформування сервісів для моряків та шляхи покращення надання послуг з оформлення робочих і кваліфікаційних документів моряка та їх верифікацію у Державному реєстрі морських документів, зокрема, сертифікатів НТЗ про навчання. З метою ефективності та  прозорості всіх етапів роботи наближатися до максимальної діджиталізації процесів, щоб унеможливити будь-які зловживання у відповідних питаннях. 

           За спільним погодженням всіх учасників наради було вирішено наступне: Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків (ІППДМ), яка повністю адмініструє додаток – «електронний кабінет моряка», надає державному підприємству «Моррічсервіс» технічну можливість для внесення офіційних документів моряка, які є клієнтами «Моррічсервіс» до «електронного кабінету моряка» з метою подальшої верифікації їх в Державному реєстрі морських документів. Що допоможе суттєво прискорити отримання необхідних документів українським морякам, які чекають їх майже півроку.

           Співробітники сервісних центрів «Моррічсервіс» Одеси, Ізмаїлу, Херсону, Маріуполя чекають на технічні доступи та готові оперативно внести всі дані клієнтів-моряків, які накопичені з причини відсутності Протоколів ДКК та бланків робочих і кваліфікаційних документів моряка декілька останніх місяців.