• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рік роботи «Моррічсервіс» у Херсоні – підписання Меморандуму з ХДМА та вручення посвідчень особи моряка курсантам академії.

Державне підприємство «Сервісний центр морського та річкового транспорту» відзначило перший рік роботи центра обслуговування моряків у Херсоні. Головною подією святкування означили початок партнерства з Херсонською державною морською академією (ХДМА).

А саме, під час урочистого заходу було підписано Меморандум про співпрацю між Херсонською державною морською академією та ДП «Моррічсервіс». Меморандум передбачає розробку та втілення навчальних та інформаційних програм, курсів та консультацій. Зокрема, на сьогодні, в Херсонському центрі «Моррічсервіс» запроваджено послугу «кадетські години» – визначений час, коли курсанти Херсонської морської академії та коледжу обслуговуються позачергово для отримання посвідчення особи моряка.

Директор ДП «Моррічсервіс» Ірина Костюк  розповіла, які послуги надаються сервісними центрами та зазначила, що у Херсоні за рік надано майже 7500 послуг з оформлення документів. З осені 2020 року у Херсонському СЦ також запроваджено нову послугу – організаційно-технічне забезпечення проведення підтвердження кваліфікації з метою отримання посвідчення судноводія малого/маломірного судна. Пані Костюк також подякувала керівництву Херсонській державній морській академії за партнерство, готовність співпрацювати та допомогу в організації святкування річниці роботи в Херсоні центру «Моррічсервіс».

Ректор ХДМА Василь Чернявський зауважив, що і академія, і «Моррічсервіс» мають спільну мету – підготувати курсантів до майбутньої роботи, забезпечивши необхідними документами. Наголосив, що сьогодні для присутніх на заході курсантів-вихованців ХДМА важливий день – отримання першого документа, паспорта моряка, з яким вони будуть працювати по життю.

Впродовж заходу, 14 кращім курсантам академії  урочисто вручили перший документ – посвідчення особи моряка. Разом з 30 запрошеними курсантами-відмінниками вони отримали пам’ятні сувеніри та музичне привітання від соліста українського рок-гурту «Тінь Сонця» Сергія Василюка.

Також, щирі побажання та корисні поради пролунали у відео зверненні від Міністра інфраструктури України Владислава Криклія, голови Державної служби морського та річкового транспорту України Сергія Звягінцева та від моряків з різних куточків світу, які знаходячись у рейсі зверталися саме до херсонських кадетів.

Серед присутніх гостей «Моррічсервіс» вітали, також, Капітан морського порту Херсон Олексій Шепетовський, представник Чорноморсько-Азовського Міжрегіонального Управління Державної служби морського та річкового транспорту України Сергій Тригуб, представник Херсонської філії ДП «АМПУ» Володимир Каліновський та інші представники морської спільноти Херсону.

Захід відбувся з урахуванням карантинних обмежень.